Vicdan Kontrol Noktası



 

Türkiye'de adalet, hukuk, insan hakları ve ifade özgürlüğü gibi konularda faaliyet yürüten bir çok dernek, örgüt ve platform bulunmaktadır. Bu örgütler gündelik hayatta savunduğu değerlerin izini sürmekte ve sorunlu gördükleri alanlarda hak savunuculuğu yapmaktadırlar. Bu kurumlar faaliyetlerini sürdürürken tüzüklerine uygun davranıp davranmadıklarını denetleyen bağımsız bir sivil akıl bulunmamaktadır. ‘Vicdan kontrol noktası’ bundan böyle bu alanda faaliyet yürüten bu oluşumların takipçisi olacaktır.

 

Adı insan hakları örgütü ama mağduriyetler söz konusu olduğunda ayrım yapıp yapmadığını kontrol edilecek, adı yazar örgütü ama ifade özgürlüğü konusunda ayrım yapıp yapmadığı kontrol edilecek ve sorunlu bulundukları yerlerde kendilerine hatırlatılacaktır. Bu yapılırken, evrensel insan hakları ve ifade özgürlüğü normları esas alınacaktır. 

 

‘Vicdan Kontrol Noktası’ her vicdanlı insanın destek olabileceği bir buluşma noktasıdır. Savaş ve çatışmalı dönemlerde hak ihlallerine yönelik dışarıdan bir üçüncü göz olabilmek önemlidir. Bu boşluğu epey bir zamandır görüyor izliyorduk. Bundan sonra sadece izlemekle kalmayacağız, Vicdan Kontrol noktasına takılan tüm vicdansızlıkları, ayrımcılıkları ve çifte standartlığı görmeye ve teşhir etmeye çalışan ortak bir kontrol noktamız olacak!

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir’in kimsesiz ölüleri…

PKK'nin Maraş'ı...

Urfa – Mardin’in kimsesiz ölüleri…